You need to upgrade your Flash Player!

Our News

Τα Eλληνικά Tέρατα της BEETROOT

Η έκθεση παρουσιάζει δημιουργίες του γραφείου οπτικής επικοινωνίας Beetroot Design Group, τα οποία ως προς την αισθητική τους βασίζονται στην αυθεντική εικονογράφηση των Beetroot για το βιβλίο «Τα Παρεξηγημένα Τέρατα της Ελληνικής Μυθολογίας». Συγκεκριμένα αποτελείται από εγκαταστάσεις, τρισδιάστατα γλυπτά, αλλά και ψηφιακά «αόρατα» τέρατα που εμφανίζονται, συμπληρώνονται ή αποκτούν ζωή μέσα από «έξυπνες» ηλεκτρονικές συσκευές, όπως tablets και smartphones. Η έκθεση δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της βράβευσης της Beetroot Design Group με την υψηλότερη διάκριση στο χώρο του επικοινωνιακού design παγκοσμίως (red dot Agency of the Year) και παρουσιάζεται για πρώτη φορα στην Αθήνα. Τα εκθέματα λειτουργούν σε ένα πρώτο επίπεδο ως σύγχρονα καλλιτεχνικά δημιουργήματα βασισμένα στην ελληνική μυθολογία αλλά σε δεύτερο, ως αφορμή για την παρουσίαση των συστατικών της δημιουργίας και της ανάπτυξης. Η μυθολογία μας επανεξετάζεται υπό το νέο πρίσμα της ουσίας που κρύβει πίσω από το φανταστικό της περίβλημα και εδραιώνει εκ νέου τη θέση της ως κληρονομιά του δυτικού πολιτισμού. Η Beetroot με «Τα Ελληνικά Τέρατα», επιχειρεί να αντιστρέψει –με χιούμορ– την κακή πολιτικό-οικονομική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τις οικουμενικές φιλοσοφικές βάσεις και πρακτικές του σύγχρονου design. Χρησιμοποιώντας τα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας με το διττό τους χαρακτήρα τόσο ως θύτες όσο και ως θύματα, τα “The Greek Monsters” λειτουργούν ως τα πλέον σύγχρονα σύμβολα ενάντια στο ρατσισμό, την απλοποίηση και τον αποκλεισμό, ενώ παράλληλα επικοινωνούν τις βασικές αρχές της δημιουργικότητας.
 
Διάρκεια
27/04/2012 - 29/07/2012
 
Χώρος
Αθήνα Μουσείο Μπενάκη
Κτήριο Οδού Πειραιώς
 
Διοργάνωση
Beetroot Design Group, Μουσείο Μπενάκη

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ & ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 2012

Το Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου παρουσιάζει κάθε καλοκαίρι τις καλύτερες παραστάσεις και ενέργειες από τον χώρο των τεχνών.  Θέατρο, Μουσική, Χορός και Εικαστικές Τέχνες, συγκροτούν το καλύτερο φεστιβάλ της Ελλάδας.

 
Διαβάστε Περισσότερα

Απ’ τον Picasso στον Koons. Κοσμήματα καλλιτεχνών.

Η έκθεση παρουσιάζει μια επιλογή κοσμημάτων σχεδιασμένων από μερικούς από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του δεύτερου μισού του 20ού και του 21ου αιώνα. Τα έργα των Stephen Antonakos, Ben, Louise Bourgeois, Georges Braque, Alexander Calder, César, Giorgio de Chirico, Jean Cocteau, André Derain, Max Ernst, Ablerto Giacometti, Keith Haring, Jeff Koons, Fernand Leger, Roy Lichtenstein, Yoko Ono, Pablo Picasso και Man Ray, που παρουσιάζονται μεταξύ άλλων στην έκθεση, προέρχονται στην πλειοψηφία τους από την προσωπική συλλογή της επιμελήτριας της έκθεσης Diane Venet και θέτουν εκ νέου το ζήτημα της σύνδεσης της αργυροχοΐας με την καλλιτεχνική δημιουργία. Η έκθεση της συλλογής της Diane Venet, η οποία έχει ήδη παρουσιαστεί στη Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην ελληνική διοργάνωση θα πλαισιωθεί από έργα Ελλήνων δημιουργών που έχουν πειραματιστεί με τη φόρμα του κοσμήματος.
Διάρκεια
16/05/2012 - 02/09/2012
 
Χώρος
Αθήνα Μουσείο Μπενάκη
Κεντρικό Κτήριο
 
Διοργάνωση
Μουσείο Μπενάκη

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Άφιξη Αναχώρηση

Αριθμός δωματίων και επισκεπτών ανα δωμάτιο:

Δωμάτια Ενήλικες Παιδιά

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

 

NEWSLETTER

SHARE TO

Share this
 RSS SITEMAP